Frågor och svar om flytta

19 Nov 2014, 22:53 467
Kille, 16 år
Question


Hej, jag är 16 år. Jag har börjat första året på gymnasiet och jag går i ekonomi. Jag vet inte vad som har hänt med mig, men jag har tappat intresset för allt. Ibland vill jag flytta helt från mitt stad.

Min fråga är hur kan jag flytta hemifrån, jag vill inte att mina föräldrar ska veta det. Jag vill att de ska veta det när jag har flyttat.

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för att du delar med dig av din situation.

När vi hamnar i nya situationer och miljöer kan vi ibland bli lite vilse i oss själva. Känslan som du beskriver, att inte känna igen sig själv och ha tappat intresset för det som man tidigare var intresserad av, är vanlig när man söker efter sin identitet. 

Tyvärr har jag svårt att se hur du skulle kunna flytta hemifrån utan att dina föräldrar får reda på det. Jag tänker att du kanske behöver hjälp att finna ett nytt boende? Möbler och inredning? Flyttpackning? Mitt råd är att du istället pratar med dina föräldrar om din önska att flytta hemifrån. :) 

Jag förstår  att det är många tankar som snurrar runt i ditt huvud just nu. Vill du snacka mer om din situation vill jag tipsa om Föreningen Tilia där jag är aktiv. Vi har en öppen chatt varje kväll, där du kan vara anonym och bolla tankar och känslor samt få stöd, råd och vägledning. Vi finns här för dig! 

Kramar,
Madeleine 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar