Frågor och svar om adhd

22 Feb 2015, 15:11 377
Kille, 12 år
Question


Hej!

Jag har länge vetat att jag har ADHD och har inte haft några stora problem förut, men inte för så länge sen så kom en väldig sorglig period och där är jag fortfarande. Så just nu är jag väldig ledsen över mitt liv och har ingen gnista för livet. Jag är otroligt smal och svag, för jag kan knappt äta. Min medicin concerta raderar aptiten helt. Hur ska jag få mer fett på mig?

Jag har inte vänner för jag är usel på sociala saker. Föräldrarna vill jag inte prata med om det här.

Snälla hjälp! Jag hatar mitt liv just nu och allt är tråkigt!

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för att du delar med dig av din situation. 

Det låter som att du kan behöva stöd från någon som bara finns där och lyssnar. Jag vill därför tipsa dig om Föreningen Tilia som erbjuder olika former av stöd till er ungdomar där ute. Jag är själv en del av föreningen, och vi finns här för dig! <3

Tyvärr är nedsatt matlust en biverkning av concerta och det kan därför vara svårt för dig att gå upp i vikt. Mitt tips är att du snackar med din läkare om det, kanske finns det någon annan medicin som passar bättre för dig? Eller kanske kan din läkare dela med sig av tips och råd för att öka aptiten? 

Kom ihåg, det blir bättre! 

Varm kram,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar