Frågor och svar om rökning

4 Feb 2015, 15:09 145
Tjej, 17 år
Question


Hej
Jag har tröttnat på att rökning och cigg har kontrollerat mitt liv. Men det är en del av mig som är svår att bli av med. Jag har kämpat med ångest, stress och deppighet under de här 3 åren jag rökt och ciggen har alltid räddat mig. Har trappat ner rejält under 3 månader nu eftersom min mamma och syster tjatat på mig att Sluta röka. Men jag röker förfarande, ibland 5 cigg i veckan och ibland 2 pack om veckan. Det varierar men jag kan inte sluta. Jag har tröttnat för jag har börjat träna och träningen är nog en stor del i att jag trappat ner rökningen. Men jag har inte slutat. Vad ska jag göra?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Det låter som om du är något på spåret. Du kan gärna titta på tidigare svar som jag gett om att sluta röka. Dessutom kan jag varmt rekommendera:

http://slutarokalinjen.org/

Lycka till!

UZ

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar