Frågor och svar om anorexi

5 Feb 2015, 14:53 355

Jag tror jag har anorexia, vad ska jag göra? Jag vågar inte prata med min mamma om de för hon mår dåligt själv. Jag vill inte prata om mina problem med mina syskon. Men mina kompisar kommer inte tro mej... Kuratorn vill jag inte för att då kommer hon mede

Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag tror jag har anorexia, vad ska jag göra? Jag vågar inte prata med min mamma om de för hon mår dåligt själv. Jag vill inte prata om mina problem med mina syskon. Men mina kompisar kommer inte tro mej... Kuratorn vill jag inte för att då kommer hon medela familjen och då kommer mamma bara må sämre, snälla HJÄÄLP !!

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej fina du och tack för din fråga.

Jag förstår din känsla och det är verkligen inte lätt att må dåligt själv och samtidigt inte vilja att andra runt omkring sig ska må dåligt. Vad bra att du delar med dig här i alla fall. Det är en bra början. Vi på föreningen Tilia har en chatt varje dag dit man kan vända sig och prata om bland annat just ätstörningar, den är öppen mellan 21-22.30 och du hittar oss på www.foreningentilia.se. Där kan du vara helt anonym och vi har heller ingen anmälningsplikt. Vi är väldigt vana vid att hantera just de frågor som du beskriver här.

Det brukar väldigt ofta hjälpa att prata om saker och om du har någon i din närhet som du känner att du kan öppna dig lite mer för så tänker jag att det kan vara väldigt bra att göra det. Det är inte bra att gå och bära på sina problem i hemlighet.

Ta hand om dig!

/Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar