Frågor och svar om p-piller

3 Oct 2016, 12:47 946
Tjej, 17 år
Question


Hej!
jag är lite orolig,, det är så att jag har träffat en kille. jga va oskuld innan jag träffade honom och innan vi hade sex( oskyddat) hade jag käkat p-piller ett tag, vi kunde inte ses på ett par veckor pga utlandssemester osv.. så jag käkade inte p piller på et tag sen kom jag hem och skulle börja käka p piller och trodde först jag hade fått men 2 veckor förtidigt men tänkte att det kunde bero på p pillerna men mensen liknar numera bruna flytningar och har pågått i snart 7 dagar .... vad ska jag göra kan det vara klamydia??

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej, och tack för att du skriver till oss med din fråga!

När man äter p-piller är det viktigt att ta dem varje dag och inte göra uppehåll. Om man inte gör det kan mensen bli oregelbunden, men det finns också en risk för att bli gravid. P-piller skyddar inte mot könssjukdomar, men jag kan inte svara på om du fått någon sjukdom eller inte. Jag tycker att du ska boka en tid på din ungdomsmottagning. De kommer att kunna hjälpa dig. Du kan också läsa mer på www.umo.se 

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar