Frågor och svar om få kontakt

20 Jul 2002, 11:44 265
Kille, 0 år
Question


Hej jag är en 13 årig kille som undrar om det är svårt för tjocka killar att få tjejer i längden?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det behöver inte nödvändigtvis vara svårt, även om många överviktiga som jag träffat tycker att det varit det, men enligt min erfarenhet så brukar det åtminstone vara svårare än om man inte är överviktig. Det där med att träffa någon och bli ihop, handlar ju också om att man skall ha lite tur, oavsett om man är överviktig eller inte. Många tycker ju att det är svårt överhuvudtaget att träffa någon man verkligen gillar och som man trivs med, emedan andra har turen att träffa någon sådan person ganska snabbt.
Men när det gäller att man är överviktig så tycker jag att man i första hand skall försöka hitta vägar att gå ner i vikt för sin egen skull, eftersom det inte är speciellt hälsosamt att bära på övervikt. Så om det är så att du själv är överviktig och känner dig tjock, tycker jag att du skall gå till skolsköterskan och säga att du vill ha hjälp att gå ner i vikt. Ju tidigare du kan göra det desto bättre, för det här med övervikt brukar faktiskt vara ett problem som nästan ökar med åren om man inte tar tag i det. Om det sedan blir lättare att få tjejer också i längden så är ju det bara ett plus.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar