Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

30 Nov 2003, 17:32 334
Kille, 0 år
Question


Om man är kär i någon och så går man till skolsköterskan och så skvallrar skolsköterskan till min mamma vem vänder man till sig då?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I ett sådant här fall finns det som jag ser det ingen anledning för skolsköterskan att bryta tystnadsplikten. Det gör man endast i fall där det är fara för någons hälsa eller liv, och det verkar det ju inte vara fråga om här. Det du kan göra är att vända dig till skolsköterskans chef. Ibland tillhör skolsköterskorna själva skolan dom arbetar på och då är det rektorn, men i andra fall så kan det vara så att skolsköterskorna har en annan chef som är ledare för alla skolsköterskor oavsett vilken skola dom jobbar på. Du får helt enkelt fråga hur det ser ut i din kommun. Men prata med skolsköterskans chef i första hand och säg att du vill anmäla att hon/han brutit mot tystnadsplikten.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar