Frågor och svar om vikt

5 Apr 2004, 11:44 3774
Kille, 0 år
Question


hej!
jag är en kille på 15 år som undrar varför snoppen är mindre på tjocka killar än på smala

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Enligt min erfarenhet så finns det inget som säger att snoppen generellt är mindre på överviktiga killar än på smala. Däremot kan det se ut som om det är så, men det är i dom flesta fall en synvilla som handlar om kontraster. Prova genom att ta ett jättelitet anteckningsblock och måla en rund cirkel som kanske är ca 4 cm i diameter (från en kant rakt över till nästa kant). Måla sedan en exakt likadan cirkel på ett jättestort block. Sätt sedan upp som mot någonting och backa tio meter. Sannolikt kommer du uppfatta cirkeln på det lilla blocket som mycket större än cirkeln på det stora blocket. Detta beror alltså på kontrastverkan.
Så, om vi återgår till överviktiga killar kontra smala killar så hänger snoppen ner och får låren och rumpan/höfterna som bakgrund. Om då låren och rumpan/höfterna är stort så betyder det att snoppen kommer se mindre ut än vad den egentligen är. Om det tvärtom är så att låren är väldigt smala och rumpan/höfterna är väldigt små så kommer snoppen se större ut än vad den egentligen är.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar