Frågor och svar om bråk

15 Aug 2004, 10:58 471
Tjej, 0 år
Question


kan man behöva en paus ifrån sina föräldrar??

och i sånt fall kan sociala gå in och hjälpa en med det ekonomiska??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, ibland kan omständigheterna vara sådana att föräldrarna och deras barn behöver en tid ifrån varandra och få tid att reda ut sina problem var för sig.
Det är socialtjänsten som tillsammans med familjen kommer fram till en sådan här lösning och då bistår dom också med ekonomiska resurser om det behövs.

Så, om du känner att du för tillfället inte mår bra tillsammans med dina föräldrar har du möjlighet att kontakta socialtjänsten och prata med dom om hur du upplever din situation och att du skulle vilja ha hjälp. En annan väg att gå är att du kontaktar en kurator på tex Ungdomsmottagningen först och tillsammans med henne/honom går igenom hur du uppfattar problemet. Han/hon kan sedan hjälpa dig med en kontakt med socialtjänsten om ni båda tycker att det vore en lösning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar