Frågor och svar om trötthet

30 Nov 2006, 16:00 305
Tjej, 14 år
Question


alltså, det är så att jag går nästan jämt omkring och känner mej stressad..jag vet inte om jag kommer att orka mer snart..jag går i nian så snart är ju grundskolan slut iallafall.. men jag vet inte om jag kommer orka en hel termin till, det är för mycket läxor och prov.. och på vårterminen så ska vi ha 28 prov (dom nationella proven)..så jag undrar hur man känner sej om man är utbränd..och om man kan bli det när man bara är 14 (-15..fyller d snart) om man nästan jämt går runt och känner sej stressad..(jag undrar också om du vet något som man kan göra för att inte känna sej så stressad..).?

Svar

När man känner sig utbränd så är man trött. Det kan ha olika orsaker: sover för dåligt och lite, för lite motion eller stressad över något.
Det är kanske en vanlig trötthet. Om du inte har haft det så länge så beror det kanske på den period som man har under november dvs mörkret. Det är lättare att man blir trött jämt.

Försök att vila ordentligt: sova bra, motionera.
Du kanske ställer för höga krav på dig själv. Ta inte för mycket på dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar