Frågor och svar om vikt

6 Apr 2009, 11:00 114
Tjej, 15 år
Question


Jag har jättedåligt självförtroende på grund av min vikt . Jag är jättesmal och alla kommenterar alltid det. Hur ska jag kunne gå upp i vikt hjälp jag klarar inte det längre. Jag tar livet av mig om jag inte går upp innan sommaren. jag ska inte behöva skämmas i år också. Plus min navel den är uttåt kan jag göra hål i naveln för att täcka, jag har stor panna vad ska jag göra. Jag har stora blygdläppar hur får jag dem mindre?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det kan vara väldigt jobbigt att vara smal eftersom det är ett ideal idag. Alla förväntas att vara jätteglada över att vara smala och då blir det lätt så att man får kommentarer om det hela tiden, precis som du får.

Det du beskriver, att du har stor panna, stora blygdläppar och en utåtstickande navel är sånt som är helt normalt och vanligt, men eftersom du redan är missnöjd med din kropp så blir de här sakerna väldigt jobbiga. Kanske skulle du må bättre av att gå och prata med någon, t.ex. en kurator på ungdomsmottagningen. Du ska inte behöva skämmas för din kropp, för det är inget fel på den. Om du kollar på http://www.umo.se så kan du se var din närmaste UM ligger.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar