Frågor och svar om vikt

12 Oct 2009, 20:00 94
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 16 år som under en längre tid har tyckt att jag varit tjock, alla mina kompisar säger att jag inte är det men jag vet att dom bara försöker vara snälla. När jag ser mig i spegeln så tycker jag att jag ser riktigt tjock ut och jag mår väldigt dåligt av det! jag bantar men det blir ingen större skillnad, jag förstår inte riktigt. Jag tränar gymnastik 4 gånger i veckan och jag är 172cm lång och väger 65kg är jag tjock då? jag vet inte om det hjälper dig ngt men jag vet inte vem jag ska prata med,för jag vill liksom veta sanningen av någon som vet. vågar inte riktigt gå till skolsköterskan för det känns som att jag är knäpp eller ngt när jag sitter och berättar. snälla hjälp mig!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Du har absolut inte en övervikt utan en idealvikt för din längd och jag tror att du behöver söka hjälp för dessa tankar kring dig och kroppen. Om det är så att skolsköterskan inte känns som ett alternativ så testa med skolkuratorn eller Bup.
Det är verkligen inte meningen att du ska behöva gå runt med dessa känslor som lurar dig att tro att du är överviktig. Sök den hjälp som du har rätt till och gör det möjligt för dig att må bra med dig själv!

Lycka till!

Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar