Frågor och svar om vikt

16 Oct 2009, 15:00 186
Tjej, 13 år
Question


jag väger 40 kg och är 153 cm lång, jag vet att jag är underviktig ock föröker verkligen göra något åt det... men jag kan typ inte äta mer, det går ,liksom inte... är jätte rädd för att bli sjuk.. finns det något man kan göra för att gå up några kilon?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Om det är så att du äter som man ska, alltså inte för lite och ändå är underviktig så rekommenderar jag att du först och främst uppsöker en läkare för att se över dina värden, ämnesomsättning mm. Så att kroppen inte lider av någon brist.
Jag vet att en hel del tjejer och killar ibland får tillbaka bra provresultat, att kroppen mår som den ska och om du då i samband med detta äter som du ska så är det helt enkelt inte något fel. Alla har vi olika gener, formas olika, ser olika ut.

Lycka till!

Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar