Frågor och svar om vikt

2 Nov 2009, 12:00 111
Annat, 0 år
Question


Heej!
Har försökt ställa en fråga innan men har inte fått något svar.
Grejen är den att jag har gått ner ca 16 kg på ett år och väger nu ca 43 kg till min 169 cm. Jag försker verkligen gå upp i vikt men det går lite trögt.
Jag undrar om det är bra att äta godis och andra liknande saker i min situation eller om det är bättre att hålla sig till mer näringsriktig mat? (Menar förstås godis utöver maten).
Jag undrar även om jag bör träna under tiden jag försöker gå upp i vikt?
Jag älskar att träna men min mamma har förbjudit detta.
Snälla hjälp mig!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Just nu är du väldigt underviktig vilket inte är bra för varken ditt psyke eller din kropp. Jag funderar lite över hur det kommer sig att du rasat så extremt mycket i vikt? Lyssna på din mamma som vill ditt bästa och är rädd om dig, jag håller med henne om att du inte ska träna nu när du är så underviktig då det inte kommer gynna din kropp på något sätt.
Om det är så att du har tankar och ångest kring maten så att det var Det som fick dig att gå ner så mycket så tycker jag att du ska kontakta en terapeut. När det gäller själva kosten så tycker jag att du tar kontakt med en dietist som kan hjälpa dig, så du kn gå upp i vikt och få i dig alla viktiga saker kroppen behöver för att må bra.

All värme!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar