Frågor och svar om vikt

3 Nov 2009, 11:00 117
Annat, 0 år
Question


hej! jag är en tjej på 13 år som verkligen inte gillar min kropp. jag tycker att jag e fet men mina kompisar säger att jag är fin som jag är, men det kan jag inte hålla med om. jag är 158cm lång och väger 56 kg. jag vet att det är "normalt" för min längd och så men jag är ändå inte nöjd. jag har växt två cm på ett år men har gått upp 8 kg! mamma säger att jag håller på att bli kvinna men jag vill inte se ut så här. jag vill bara gå ner till 48 igen men vet inte hur? jag försökte äta mindre och det funkade ett tag . jag gick ner 3 kg på 2 veckor men sen gick jag upp igen:( vad ska jag göra för att gå ner sakta men säkert?? ;)
jätte tacksam för svar!;)

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Jag förstår verkligen att detta är jobbigt, att inte kunna styra över kroppens utvecklig, att den helt plötsligt förändras! Saken är dock så här, mamman din har rätt och du behöver jobba på att acceptera detta. Din kropp behöver nu väga mer eftersom du är under process att få en "kvinnokropp" och det är helt naturligt. Det enda som kommer hända om du försöker gå ner dessa kilon är att du kommer må dåligt och din kropp kommer aldrig att acceptera en så låg vikt eftersom det inte är naturligt för den längre.
Tjejen, sluta jobba emot kroppen för ni kommer bara bli osams och ingen kommer bli nöjd. Jobba på att stärka din självkänsla, att lära dig att älska dig precis som du är nu! Prata med vännerna omkring dig, är övertygad om att fler känner precis samma sak som du, ta stöd av omgivningen!

All värme!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar