Frågor och svar om vikt

10 Dec 2009, 14:00 129
Annat, 0 år
Question


Hejsan
Jag har ett problem jag är ca 164-165 cm lång och väger ca 54-56 kg jag tycket att jag har jätte stora lår och mage som pluttar ut lite min mamma säger att jag börjar gå på mig / att jag har gått på mig .
Men jag vet inte om hon bara är rädd att jag ska bli som min syster som är lite överviktig hon är 169 cm lång och väger ca 69-70 kg är det något fel på mig ? är det fel på min syster ?
Ibland vill jag bara sluta äta ibland skippar jag att äta .
Och jag försöker gå ute så mycket som möjligt . . SNÄLLA HJÄLP OSS ! !

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Du är inte överviktig och ska därför absolut INTE gå ner i vikt.
Förstår att det måste vara väldigt jobbigt för dig att höra din mamma kommentera dig på detta sätt. Sätt dig ner med din mamma och be henne sluta prata på detta sätt till dig, tala om att det gör ont och orolig!
Din syster ligger också inom ramen för vad som är normalvikt även om det inte är med lika stor marginal som du, men nomalviktig är hon.

Berätta för mamma hur du känner och be henne att vara lite mer varsam med orden kring detta!

Var rädd om dig!

All värme!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar