Frågor och svar om vikt

30 Dec 2009, 17:00 99
Tjej, 14 år
Question


hej jag är en tjej på 14 år, jag vet att det är många som är rädda för att bli tjocka osv. men jag är extremt rädd. alltså att bli tjock och att få finnar på kroppen , eller ackne. jag vill bli smalare än vad jag är nu jag är ca 168 & väger 53. jag vill gå ner till minst 48. men jag har inte slutat äta än. jag vet vad som händer när man får aneroxi och det vill jag verkligen inte ha, det är inte det att jag inte är nöjd med min kropp för det är jag. det är mer hur mycket jag väger som stör mig.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Varför ska du låta en siffra störa dig om du är nöjd med hur kroppen är? Det ska du absolut inte göra. Dessutom ska du absolut inte gå ner i vikt eftersom du redan nu är tunn enligt ditt Bmi. Precis som du säger så kan det leda till att man får en ätstörning och mitt råd är att strunta i vikten! Strunta i siffran och forstätt vara nöjd som du är!
Du behöver inte vara rädd för något som inte ens inträffat och du har lååångt kvar till en övervikt.
När det gäller acne så kan jag lugna dig med att Om du skulle få det i framtiden så går det att lösa. Finns superbra produkter och om inte det skulle hjälpa kan läkemedel göra det.

Du är fin som du är, låt inte oro stoppa dig från att inse det!

All värme!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar