Frågor och svar om vikt

30 Dec 2009, 17:00 98
Tjej, 14 år
Question


Hej jag är en 14 årig tjej och jag undrar hur jag kan bli smalare, jag tycker jag borde väga 40 kg. just nu väger jag 45 och är 155 cm.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Du ska absolut inte går ner i vikt. Funderar lite kring varför du är angelägen att göra det? Du är redan väldigt tunn och skulle istället gott kunna lägga till några kilo? Handlar det här om någon vilja att se bättre ut? Eller om någon ångest kring kroppen eller andra saker i livet?
Det är verkligen superviktigt att du går och pratar med någon kurator eller liknande om det är så att du inte mår bra. Låt det inte påverka din vikt eftersom det kommer göra dig sjuk.

Du kan alltid höra av dig till oss på ABK om du behöver prata lite mer. Nu kan man chatta med mig på onsdagar mellan 16-17 på [email protected]
Lägg till mig om du behöver.

All värme och styrka!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar