Frågor och svar om vikt

12 Jan 2010, 12:00 93
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag vet inte varför jag skriver det här, jag menar det är inte ens ett problem. För kanske ett halvvår sen var jag helt emot anorexia, men sen började min kompis prata rätt mycket om det och hon pratade om att hon ville han anorexia. Vi båda är väl lite smått runda, eller vad man ska säga och jag har märkt hur jag också vill vara anorektiskt smal. (Jag vill inte ha anorexia men jag vill vara lika smal)... Nåja, nu sen 1 januari så har jag börjat med en diet. Som går ut på att äta HÖGST 600 kcal per dag och träna MINST 200 kcal per dag. Och jag äter heller inget sött elr. onyttigt... Äter jag för lite eller mycket?

Min vikt är: 55 och jag är 162 cm... Men jag försöker gå ner till 46 kg, är det för lite?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Tycker det är bra att du skriver. Tror att du känner på dig att du är ute på tunn is och att det inte är någon bra linje att fortsätta på utan att den är rent ut sagt livsfarlig.
Fundera lite kring om det verkligen är värt risken att bli sjuk? Kan garanterat säga dig att du inte kommer må särskilt bra om du skulle försöka komma ner till den vikten och du kommer inte må bra när du väl är där heller eftersom du kommer vara hungrig, yr och trött.

Lägg energin på att stärka er självkänsla istället. Stärka er tro på att du/ni duger precis som ni är nu! Mia Törnbloms nya bok "Du äger" är ett tips!

Kom ihåg att du är värdefull tjejen, precis som du är nu!

All värme!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar