Frågor och svar om vikt

25 Jan 2010, 11:00 154
Annat, 0 år
Question


Hej , jag är ganska kort ungefär 150, men sist jag vägde mej så vägde jag runt xx och nu har jag gått ner jätte mycket i vikt och vill gå upp i vikt men jag har inte nån mat lust , och brukar vilja ha sälskap när jag äter annars kan jag inte äta , men frågan är liksom hur jag ska gå upp i vikt när jag inte har mat lust??

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Jag funderar lite kring varför du inte har någon matlust? Om du vet orsaken själv eller inte? Jag tycker att du ska uppsöka din husläkare så att ni tillsammans kan kika på om det rör sig om något kroppsligt fel. Nu är du väldigt tunn och behöver komma upp i vikt.
Om du själv tror att detta kan ha psykiska orsaker så råder jag dig till att ta kontakt med en ätstörningsenhet. Alla dessa finns på http://www.abkontakt.se

Varmt lycka till!

Stor kram Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar