Frågor och svar om vikt

5 Feb 2010, 15:00 119
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag har blivit kallad till ett hälsosamtal i skolan pga att jag har gått ner i vikt. Vill inte helst gå dit men det känns som att det blir seriösare om jag skippar det. Vet du vad ett hälsosamtal är för något och vad det innebär?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Jag vet faktiskt inte exakt vad ett sådant hälsosamtal innebär men jag antar att det är för att de är oroliga för dig och din vikt. Min fundering är om de behöver vara det? Om du vet varför du gått ner i vikt så mycket, om det är ett medvetet val eller om "något hänt" i kroppen?

Om det är så att du medvetet bantat så behöver du ta tag i detta snarast, var ärlig emot skolsköterskan eller vem det nu är du ska träffa på samtalet.
I vilket fall så vill jag att ni gör en utredning om varför du tappat så mycket i vikt!

All värme på vägen!

Kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar