Frågor och svar om vikt

8 Feb 2010, 17:00 108
Annat, 0 år
Question


asså jag är 13 år, 1.60-1.64 och väger ca xx,x. jag känner mej kraftigt över viktig. vill bara kräka upp all fettig och vidrig mat jag äter. mår dåligt och har funderat på att svälta ihjäl mej själv bara för mina fetma lår och magen. hur går jag ner några kg. vill inte va överviktig längre

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Vill börja med att informera dig om att du inte alls är överviktig. Din längd jämfört med din vikt är långt ifrån det.
Jag vill att du tar hjälp för dina känslor kring det här så att du kan inse att det handlar om hur du Tror att du ser ut och att detta inte överensstämmer med verkligheten! Börja gärna med att gå i terapi. Berätta för dina närståene, din föräldrar! Ta sedan kontakt med antingen skolkurator eller Bup (barn och ungdomspsyk) så att ni tillsammans kan reda ut vad för hjälp du behöver för att kunna bli av med dessa oerhört jobba känslor du har om dig själv och kroppen!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar