Frågor och svar om vikt

18 Feb 2010, 12:00 144
Annat, 0 år
Question


Hej, Jag heter Lina och har rökt i snart fem år, jag funderar verkligen på att sluta men har hört att man går upp i vikt av att sluta, vilket jag är mycket rädd för...
Finns det något man kan göra för att undvika att gå upp i vikt?

Mhv

Svar

Hej Lina!
Härligt att höra att du är sugen på ett rökstopp, det är många som är rädda för att öka i vikt när man slutar att röka. Anledningen är ofta att man helt enkelt börjar att småäta när röksuget sätter in. Men är man som du medveten om detta behöver du ej oroa dig och hälsovinsten i att sluta är betydligt större oavsett om man lägger på sig något kilo. Du kommer snabbt öka din kondition genom att bara sluta vilket gör det roligare och lättare att röra på sig och då minimera risken för en eventuell viktuppgång.
Många säger att kallt vatten lindrar röksug och hjälper en att inte småäta.
Lycka till och tänk positiva tankar om dig själv och inse att Du är unik och modern som väljer bort cigaretter i ditt liv.

Varma hälsningar Anna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar