Frågor och svar om vikt

1 Mar 2010, 12:00 127
Annat, 0 år
Question


Hej jag har en fråga. Jag är 176 cm lång och väger xx kg. Jag vill veta villken vikt är medl för mig? asså väger jag för litet eller fö mycket?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

(Eftersom siffror man trigga människor med ätstörningar så har jag tagit bort vikten som stod, jag har dock läst den och svaret följer nedan)

Du lider just nu av en undervikt. Är det så att du mår, äter och behandlar din kropp som du ska? Om det är så att du har tankar som hindrar dig från att äta och ta hand om dig som du ska så vill jag att du söker hjälp för detta. Mer råd och stöd kan du få av våra lokalavdelningar på http://www.abkontakt. Där ligger även alla vårdenheter där man kan få hjälp.

Jag ser att du är ung och i vissa fall kan det vara så att det tar en tid innan vikten kommer i kapp längden. Om det är så att du äter som du ska och inte utsätter din kropp för någon bantning eller överdriven träning så kan du vara lugn, kroppen kommer i fatt. Tänk bara på att äta regelbundet och inte slarva!

All värme! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar