Frågor och svar om vikt

1 Mar 2010, 12:00 76
Annat, 0 år
Question


Tja, jag e en tjej på 15 år och är 166cm lång och väger xxkg, är jag underviktig?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

(Eftersom siffror man trigga människor med ätstörningar så har jag tagit bort vikten som stod, jag har dock läst den och svaret följer nedan)

Ja det är du tyvärr. Blir lite fundersam om du vet anledningen? Om det är så att du äter och mår som du ska eller om du är så här tunn trots detta?
Om det är så att du hindrar dig från att äta. Har tankar om mat, kropp och dig själv som är negativa så tycker jag att du ska ta hjälp snarast.
Du kan gärna maila till det lokalkontor på ABK (www.abkontakt.se) som ligger närmst och få lite mer tips och råd på vägen. Där ligger även alla ätstörningsenheter där man kan få hjälp att komma ut sin ätstörning.

All värme!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar