Frågor och svar om vikt

8 Apr 2010, 11:00 123
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är runt 1.55 lång och väger runt xx kilo, och är rädd för att ha undervikt. Jag äter ändå ganska onyttigt (inte för att gå upp, utan för att det är naturligt för mej...). Jag har inga "destruktiva" tankar som "gud vad jag är fet, jag måste träna hårdare!" eller något sådant, men jag misstänker ändå undervikt. Har jag undervikt, och isåfall, hur ska jag gå upp?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Jag är ingen expert på kroppen så känner du dig orolig för detta tycker jag du ska kontakta en vanlig vårdcentral och kolla upp detta.
Dock så kan det vara så enkelt att du inte börjat lägga på dig än eftersom du är 11 år. Tror att det kommer med tiden. Men som sagt, är du orolig så kolla upp det. Det skadar inte!

All värme och lycka till!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar