Frågor och svar om vikt

27 Apr 2010, 16:00 103
Annat, 0 år
Question


Hej igen frågade en fråga förut, men nu kommer en till. Jo ja är 153lång och väger xx kg. Min skolsyster sa att det var för lite... Men ja är osäker är det verkligen det? Och om inte vad ska man väga? Jag är 13år. Tack så jätte mycket för du gjorde så ja vågade gå ner till skolsyster!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Din skolsköterska har helt rätt! Du får gärna gå upp i vikt.
Du ska ligga på Minst 45 och gärna upp till 50, 55.

Nu vet inte jag om det är så att du väger så här lite pga att du har hållit igen på maten eller om det är så att du äter som du ska. Du är fortfarande ung och har inte helt hamnat i puberteten ännu vilket kan vara en anledning till din låga vikt om det är så att du äter som du ska. Om du har problem med tankarna så ska du ta hjälp för detta (ätstörningsenheterna finns på abkontakt.se) då det kan hämma din utveckling. Är det däremot att du äter tills du är mätt och inte "håller igen" så behöver du inte oroa dig.

All värme!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar