Frågor och svar om vikt

7 Jul 2010, 21:00 122
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag hoppas verkligen på ett svar (vet ju inte om du svarar på alla inlägg eller hur du gör?) men jag skulle vela ha ett svar.
Det är nu så att förut så var det jag och några av mina vänner som alltid sa att vi var feta. Tillförst ville jag inget säga eftersom jag är fet. Kort och tjock. (tjock höft och bak)
Inte nog med det de var riktigt smala så. Men jag är 157 cm lång och väger 51 kg. Är inte det för mycket?
Har inte tänkt banta ner mig till någon anorexi eller ätstörning, äter lagom med maten, precis som man ska.
Men finns det inget man kan göra för att få bort lite av höft och bak?
Tack på förhand! :)

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Klart du får fråga!

Du är oerhört långt ifrån en övervikt så du behöver jobba lite med dina tankar om dig själv och kroppen för det är där det sitter. Inte på höfterna eller rumpan. Så satsa på att jobba med din självkänsla. Kan lova dig att du kommer må bättre på alla sätt och vis istället för att börja med någon slags träning för områdena. För så här är det. Man får en kropp, that´s it. Du kommer alltid att vara du och din kroppsform kommer ta det uttryck den är skapt till att vara så istället för att motarbeta det resten av livet, lär dig att du är vacker som du är
Läs gärna Mia Törnbloms bok "självkänsla nu" eller "du äger"

Hejar på dig!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar