Frågor och svar om vikt

21 Jul 2010, 00:00 161
Tjej, 15 år
Question


hej. jag är 161 cm lång och väger 59 kg. det är rätt mkt och jag skulle vilja veta om det finns något hälsosamt tips att gå ner lite i vikt framförallt lår och rumpa. jag äter normalt och tränar ca. 4 gånger i veckan. tack på förhand. kram

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Nu är det så här. 59 Kg på 161 är inte för mycket och du har lååångt kvar till att ens snudda vid övervikt. Jag tror att du istället ska jobba på att acceptera hur du ser ut, hur du är skapt, lära dig att älska vad du ser i spegeln istället för att krångla med kroppen. Den har tagit den här formen, vill ha sådana här lår och rumpa som du har. Läs självkänsla Nu av Mia Törnblom eller läs om självkänsla gällande kroppen på nätet.

Lägg alltså jobb på det psykiska istället för fysiska!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar