Frågor och svar om vikt

21 Jul 2010, 00:00 117
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en kille på 14 år och jag anser mig att vara lite överviktig ( Störande ) Och jag funderar på att gå ner i vikt. Har funderat på vatten fasta...
Är det ett bra sätt att gå ner i vikt?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej killen!

Att fasta är verkligen inte ett bra sätt att gå ner i vikt. Om man lider av en övervikt och fortfarande är ung så ska man ta hjälp av en läkare för att få värdefulla råd och tips. Anledningen är att om man fortfarande växer så är det viktigt att det görs på rätt sätt så att man inte gör fel och stör kroppen utveckling. Boka en tid hos husläkaren. Denne kan också hjälpa dig att komma i kontakt med en dietist så att du kan få ett kostschema, du kan få hjälp med träningsschema osv.

Var rädd om dig!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar