Frågor och svar om vikt

13 Sep 2010, 17:00 128
Tjej, 15 år
Question


Hej . jag har en kompis som mår väldigt mkt illa ofta och spyr upp maten , sen går hon upp i vikt , vad beror det på ? gravid ?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Det är väldigt svårt att svara på för mig. Prata med henne. Be henne ta ett graviditetstest så att just en graviditet kan bekräftas eller uteslutas.
Om det inte är det så be henne uppsöka ett husläkare då det givetvis inte ska vara på det här sättet.
Jag anar att du kanske tror att det ligger en ätstörning bakom då du skriver till just mig? Fråga henne. Om svaret blir ja så peppa henne på att söka hjälp för sin ätstörning. Det är nämligen en sjukdom man behöver hjälp att komma ur.
Finns ännu mer info om ätstörningar på http://www.abkontakt.se och kan vara bra att ta del av både för dig som kompis och för henne.

Var rädd om dig!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar