Frågor och svar om vikt

4 Nov 2010, 22:00 151
Tjej, 16 år
Question


Hej jag skulle bara vilja ha tips på att gå upp i vikt många har påpekat hur smal jag är vissa tycker det är jävligt fint andra inte. Men det är jag som ska vara njöd med mig själv ju, eller hur :p ? Jag känner mig verklien osäker och trivs inte med min kropp vill få mer kött på benen.. har du några tips?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Om det är så att du äter din mat som du ska (kostcirkeln är en strålande utgångspunkt) och inte håller på och meckar och drar ner på maten eller tränar överdrivet så måste du inse att det är så här du är skapt och att du är vacker och värdefull precis som du är. Vissa av oss har höften, andra inte. Vissa är lång, andra korta. Det finns bara en av dig och det är du. Låt det förbli så istället för att hålla på med någon omvänd diet för att gå upp i vikt. Jobba gärna lite med självkänslan, det behöver alla människor. Mia Törnbloms böcker är ett tips!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar