Frågor och svar om vikt

14 Mar 2011, 10:00 191
Annat, 0 år
Question


jag har haft problem med vikten hela mitt liv,
haft ätstörningar till och från oså.
är aldrig med på baden i skolan föratt jag mår så otroligt dåligt över min kropp, jag har problem med ryggen och knäna, sen tidigare bilolyckor och annan skit.
funderar på att börja på laxeringsmedel.. men vet inte rikigt hur det funkar.
kan man köpa det på apoteket oavsett ålder?
hört att det ''rensar tarmarna'' men hur då? vad menas med det?

Svar

Hejsan!

Jag hör att du upplever problem kring din vikt och att du vill hitta sätt att gå ner i vikt. Laxermedel är INTE ett alternativ. Laxermedel binder vätska till avföringen och gör att avföring lättare kommer ut och blir mjukare. Att använda laxermedel när man inte är förstoppad är som sagt inget alternativ till att gå ner i vikt.

Jag förstår att du haft eller har ätstörningar och jag råder dig att kontakta din skolsköterska eller någon annan vuxen som du har förtroende för och samtala om dina tankar kring din vikt. Det är viktigt att göra det och att inte experimentera själv! Var rädd om dig!

Hälsningar Sandra

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar