Frågor och svar om vikt

18 Aug 2011, 17:00 171
Annat, 0 år
Question


är fjorton år, och är 170 cm lång och väger 48 kg , är det mycket?!
hur mycket brukar man väga i min ålder och i min längd?
har nästan alltid varit missnöjd över min längd, är för lång! ;(

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Du vet hur det kan va, nån som är 160 skulle så gärna vilja vara 170 medan någon som är 170 vill vara 160. Du har en helt normal längd och du måste jobba på att acceptera din längd, den är du och du är värd det. Du har vad många anser är en ideal längd.
I dagsläget har du dock en undervikt. Nu skriver inte du om det här har att göra med att du inte äter som du ska. En del när dom är i din ålder och växer kan ha det så här en tid, att man växer mer på längden än bredden. Huvudsaken är att du äter som du ska och mår bra, då är det säkert så att lägger på dig mer former med utvecklingen. Skulle det inte kännas bra så uppsök läkare så dom får kika på dig. Har du däremot problem med tankarna och inte äter medvetet så ta kontakt med vården. Läs mer i mina andra svar eller kontakta http://www.abkontakt.se

All värme! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar