Frågor och svar om vikt

5 Jan 2012, 17:00 156
Annat, 0 år
Question


Hej!
det här är första gången jag gör något sånt här..
vet inte riktigt hur jag ska formulera mig.

nuläget ligger till så här.
jag har alltid varit slank.under nästan hela tonåren har jag älskat min kropp.fina kurvor,platt mage,stora bröst.. ja you name it!
men för ca 1-2 år sedan valde jag att sätta i en P-stav.
Vilket resluterade till att jag gick upp väldigt väldigt mycket i vikt på otroligt kort tid.
Nu har jag tagit ut den,men själ
vklart sitter fettet på min kropp kvar.
Det går inte en dag utan att jag bara vill slå sönder min spegel för att slippa se mig själv. För jag mår otroligt dåligt av det jag ser.
Jag tänker nästan konstant på olika kroppar. Så fort jag ser en tjej gå förbi tänker jag alltid på att jag skulle kunna ge allt för att få byta kropp med henne.
Problemet med mig är att jag har noll motivation till att träna,
Istället tvångs svälter jag mig själv i några dagar. sen när hunger tar över lite för mycket vräker jag i mig jätte stora mängder med mat,godis mm.
Jag vill verkligen gå ner i vikt. Det är min största önskan att få tillbaka min fina kropp.
Jag vet bara inte vad jag ska göra för att fånga orken.
Jag behöver verkligen hjälp.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Det absolut sämsta du kan göra är att svälta dig. Som du märker resulterar det endast i att suget blir överväldigande till slut och då blir det lätt en hetsätning.
Jag rekommenderar varmt 2 saker. Den ena är att du äter regelbundet och på fasta tider. När du mixtrar med maten så mixtrar du också med psyket, psyket tar ännu mer stryk än det redan gör av dina tankar. Nummer 2 är, känner du att du inte får rätsida på det här med tankarna och maten igen så ta kontakt med en terapeut och prata om detta. Du riskerar annars att hamna i en sjukdom som tar många år att ta sig ur så vänta inte!
En terapeut kan du få genom tex Bup eller vuxenpsyk, hos ungdomsmottagningen eller genom skolan.

Stor varm styrkekram på vägen!

Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar