Frågor och svar om vikt

1 Feb 2012, 13:00 194
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en tjej på 14 år och är 175 cm lång ungefär.
Jag väger 56 kilo och undrar om det är för mkt, jag känner liksom det. Kan inte du skriva bara vad normal vikt för min längd är ?
Orkar inte skriva mkt mer om denna frågan för aar tagit upp det på en annan kategori, men just detta om hur mkt man ska väga i sin längd skulle jag vilja veta :)

Min andra fråga är vilka dom bästa träningssätten att träna sin lår "mindre " eller vad man kallar det utan att träna benen.

KRAM

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Först och främst, ursäkta att mitt svar har dröjt.

Angående din första fråga så väger du absolut inte för mycket. Att exakt säga vad en tjej i 14-årsåldern ska/inte ska väga är svårt då det trots allt är ganska individuellt. Det beror exempelvis på vilken "kroppstyp" man har, om/hur man tränar med mera. Men oavsett det, du väger inte för mycket i alla fall. Om något, så väger du kanske på gränsen till lite för lite faktiskt. Men den bedömningen gör jag endast utifrån lite siffror, så det där måste du känna efter själv. Eller kanske kan du höra dig för vad skolsköterskan säger?

Det där med punktförbränning fungerar inte. Det är med andra ord inte möjligt att själv ”bestämma” var man vill minska i omfång. Så mitt råd är istället att du tränar allsidigt och sunt, så kommer du så småningom att uppnå det resultat som du eftersöker. Blanda gärna styrke- och konditionsträning. Men glöm för allt i världen inte att äta ordentligt.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar