Frågor och svar om vikt

14 Jan 2013, 11:00 477
Kille, 15 år
Question


Hej!! jag är en en kille på femton år som är 184 cm lång och väger drygt 100 kg. Jag tränar regelbundet på gym men jag lyckas inte gå ner i vikt. nu har jag tröttnat och jag undrar hur jag ska bära mig åt??

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Jag ber så mycket om ursäkt för att mitt svar har dröjt. Jul, nyår och lite annat har kommit emellan. Hoppas att du har överseende med det.

När jag läste din fråga så kom jag att tänka på en kille som skrev till mig tidigare. Då er situation har vissa likheter kommer jag därför att bifoga det svar som jag då gav honom. Först och främst vill jag bara uppmuntra dig till att fortsätta träna. För oavsett om du just nu går ner i vikt eller inte så är det hälsosamt. Faktum är att en överviktig som tränar, ofta har bättre hälsa än en smal person som inte tränar. Det är värt att tänka på. Med det sagt undrar jag också om du har tagit kontakt med någon på gymmet om ett speciellt träningsprogram/upplägg utifrån dina mål med träningen? Kanske behöver du någon som vägleder dig där?

Rent generellt tycker jag tallriksmodellen är ett ganska bra riktmärke för hur vi bör äta. Den kan dock kompletteras med lite detaljer. Därför bifogar jag som jag tidigare nämnde ett gammalt svar. Tänk dock på att detta svar är skrivet till en annan person. Du får därför plocka/använda dig av de bitar som du anser intressanta och passande. Förhoppningsvis hittar du i alla fall en del tips som kan vara till nytta.

http://ungdomar.se/qa.php?qa_id=8347

Lycka till! Och glöm inte att det finns många sätt att nå målet. Det vill säga, fungerar inte ovanstående finns det andra vägar att gå. Tala exempelvis med skolsköterskan om du vill ha ytterligare råd och tips.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar