Frågor och svar om kost

6 Feb 2013, 17:00 177
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Jag har lite problem med min frukost. Jag brukar inte äta någon frukost för jag tycker det är sååå äckligt och det har gjort att jag gör dåligt ifrån mig i skolan. Jag har provat de flesta saker som flingor, mackor, baguetter, fil/drickyoghurt. Det jag kan tänka mig är chokladflingor, o´boy och nutella macka. Men jag vet själv att det inte är så bra heller. Så någon som har några bra tips?

Jag är 13 år.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Att äta frukost är en viktigt start på dagen, frukosten ger dig både energi att orka dagen och gör att du kan prestera bättre.

Som du skrev är den frukosten du kunde tänka dig att äta inte så bra, den innehåller mest socker och gör att du blir snabbt trött igen.

Mina tips på frukost är:

-Havregrynsgröt med bär
-Mannagrynsgröt med bär
-Yoghurt med musli
-Äggmackor
-Varma mackor
-Omelett
-Fruktsmoothie med yoghurt
-Stekta ägg med avokado

Om du inte tycker detta verkar så gott så kan du testa att blanda lite, kanske äta gröt och sen en macka med nutella och kanske dricka juice till istället.

Finns även massa tips på bra frukostar på nätet, bara att söka runt lite.

Det viktiga är att du får i dig något så du orkar skolan :)

Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar