Frågor och svar om vikt

27 Feb 2013, 18:00 322
Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag är en 14 årig tjej, fyller 15 om några veckor. Jag är 1.76 centimeter lång och just nu väger jag 59. Jag tycker att 59 är ganska mycket jag vill så gärna gå ner i vikt. Jag har slutat att äta nu för varje gång jag stoppar i mig något så får jag bara ångest. Om jag lyckas stoppa i mig något så får jag bara ångest och och vill bara göra mig av med det. Jag har inget självförtroende alls. Det spelar ingen roll för mig hur mycket än folk säger att jag är smal för jag tycker bara att jag är tjock, tjock, tjock. Jag vill bara gå ner i vikt och bara känna mig smal. Vet du om jag har något? Eller är detta noramlt? Har jag typ en sjukdom som anorexi eller? Tacksam för svar!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det låter inte som om du mår så bra, att sluta äta är allvarligt och påverkar kroppen negativt.

Jag tycker det är jättebra att du har tagit kontakt med oss och berättat hur du känner, men jag tycker också att du ska försöka prata med någon vuxen i din närhet om hur då mår och känner dig.

Att prata med någon hur man känner kan ofta vara svårt men det är genom det som man kan få hjälp och rätt stöd, att prata med någon brukar också göra att man känner sig mindre ensam med sina känslor.

På ungdomsmottagningar, hos skolkuratorn, hos skolsköterskan och på barn och ungdoms-psykatrin finns det massa stöd och hjälp att få, och de brukar vara väldigt duktiga.

På http://www.umo.se kan du lätt hitta närmaste ungdomsmottagning, där finns det även annan hjälp och stöd som du kan få: http://www.umo.se/Att-ma-daligt/Atstorningar/Bli-av-med-atstorningar/

Om du känner att du skulle vilja chatta med någon av oss på Fryshusets Nätvandrare så hittar du oss http://natvandrare.fryshuset.se/

Ta hand om dig och var rädd om dig!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar