Frågor och svar om vikt

8 Mar 2013, 12:00 266
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är kille på 16 år och vill öka lite vikt och muskelmassa. jag har tränat nu ett tag på gym, men jag skulle vilja lägga till kosttillskott. Jag har försökt att lägga extra mycket på tallriken och försökt att äta flera gånger per dag. Jag har också börjat använda mig av en app som heter shape-up. på den kan jag se hur mycket kalorier som jag ska få i mig per dag.

Jag har hört lite om gainers mm. En gainer som heter super gainer som jag hade tänkt att ta före träning, och en som heter Serious mass som jag tänkt att ta efter träning.

Hur låter det? frågar er som vet. År det något som skulle fungera för att öka muskelmassa och vikt?

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Jag använder själv inte kosttillskott, och har aldrig gjort det då jag anser att en bra sammansatt kost är fullt tillräcklig för mig. Men alla har ju olika behov, så visst finns det ibland anledning att utforska olika saker. Men som sagt, jag är tyvärr väldigt dåligt insatt vad gäller just kosttillskott. Googlade lite på det du nämnde, och det ser väl helt okej ut. Dock tycker jag att du ska prata med en PT på ditt gym eller så, som vet mer om just kosttillskott och dig som person/din kroppstyp. Kanske är det också bra om du pratar med exempelvis skolsköterskan, som inte är ute efter att sälja produkter och således bör vara mer neutral, och enbart kan agera utifrån ditt bästa. Kanske kan du i och med dessa människor också få andra tips på hur du kan öka i vikt. Men rent generellt handlar det ju om att du måste få i dig mer energi än vad du sedan förbrukar. Då brukar en ökad konsumtion av kolhydrater och protein vara bra. Med det inte sagt att du ska skippa grönsakerna. Ät tre rejäla mål mat om dagen, plus ett antal mellanmål. Sedan väger muskler mer än fett, så fortsätt att styrketräna du :-)

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar