Bara titta dig omkring

Look Around You är en parodi på utbildningsfilmerna som visades i brittiska skolor under 70- och 80-talet, och avsnitten verkar faktiskt vara så gamla, med färger och rekvisita som osar 70-tal. Skaparna har ett öga för detaljer som gör att allting får en härligt gammaldags känsla. Serien består av åtta stycken så kallade "modules" där humorn består i nonsensvetenskap och motsägelsefulla problem och omständliga experiment med uppenbara faktafel. Det är svårt att ge ex...

Look Around You är en parodi på utbildningsfilmerna som visades i brittiska skolor under 70- och 80-talet, och avsnitten verkar faktiskt vara så gamla, med färger och rekvisita som osar 70-tal. Skaparna har ett öga för detaljer som gör att allting får en härligt gammaldags känsla.

Serien består av åtta stycken så kallade "modules" där humorn består i nonsensvetenskap och motsägelsefulla problem och omständliga experiment med uppenbara faktafel. Det är svårt att ge exempel utan att förstöra det roliga men vi får lära oss att vatten kokar vid 1000 grader, att det största talet är ungefär 45 miljarder, och att kompasser är användbara inom matematiken.

Berättarrösten Nigel Lambert gör ett enastående jobb och att han låter så extremt säker på sin sak gör allting så mycket roligare. Då och då instruerar han tittaren att anteckna något som händer på skärmen, ofta någon detalj som nämns i förbipasserande och som inte alls har med ämnet att göra.

2003 nominerades serien till en BAFTA. Den borde vunnit.

MathsWater


GermsGhostsSulphurMusicIronThe Brain