Blogginlägg från Lidköping!

Nu är we_change igång, och Lidköping var vårt första stopp på turnén. Läs nedan vad som hände!

De La Gardiegymnasiet bjöd på en otroligt fin aula som närmast liknande en teater, och vi kunde inte ha fått en bättre premiär. Våra inspiratörer Milad och Sofia fick rungande applåder. Vår app visade sig vara en framgång (vi antar att du redan har laddat ner den). När publiken fick frågan om de skulle engagera sig mer kring hållbarhet om möjligheterna fanns, så lös hela lokalen upp med med det gröna ljuset från appen som man bl a kan rösta och ställa frågor till panelisterna från. De fick det riktigt hett om öronen... Nedan hittar du lite bilder från showen!

Vi har ju bestämt oss för att slå rekord i antalet personer på en selfie, men bättre kan vi nog.

Sofia Lindman under henne del

Folk använder vår app! Vi fick över 500 nedladdningar första dagen.


Eleverna Quintus Westberg och Felix Mellqvist från De La Gardiegymnasiet berättar vad dom fick med sig av dagens inspirationsshow i Lidköping:

Denna dag har verkligen väckt nya tankar, säger Quintus. Felix fortsätter “Man får känslan att nu jävlar kommer jag ta tag i det här”. 

Vi har just nu ett projekt i individuella valen om aluminium och hur de individuella valen kan påverka vår återvinning av aluminium, det var därför vi ville tala med Returpack efter showen. Vi ställer frågan -”Hur återvinns aluminium” och “Hur mycket energi kan man få ut på att återvinna aluminium”, berättar båda.

Vad tycker ni är viktigast i hållbar utveckling?

Quintus: Hur man som privatperson kan vara med och påverka. Här spelar tex Returpack en viktig roll.

Felix: Hur man kan tänka annorlunda för vår miljö och miljöfrågan.


Vi ses, further upon the road!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.