Blogginlägg från Linköping!

We_change har nu besökt Katedralskolan i Linköping och i och med det genomfört sitt fjärde turnéstopp. Linköping skiljde sig lite från de andra stoppen då vi körde tre pass, samt att Sven Heijbel tog över Milads roll under det sista passet. 

Sven Heijbels föreläsning fokuserade på bland annat lycka, då Sven gjort en jorden runt-resa och skapat en dokumentär om vad som gör människor lyckliga. Sven avslutade showen med att dela ut papper till publiken, bad eleverna att skriva ner sina passioner och vad de var bra på, och sen försöka hitta en gemensam nämnare. Med dessa papper skulle eleverna sedan vika pappersflygplan och avsändaren av det flygplan som hamnade närmast Sven lovade han hjälpa genomföra sina drömmar.

Linköpingstidningen Corren kom och gjorde ett reportage om oss!
http://www.24corren.se/?clip=6862654

Vi kände att vi verkligen gjorde ett enormt intryck på eleverna i Linköping. Vi alla blev så glada över eleven Seif som kom fram till oss och sa att han blivit så inspirerad av showen att han bestämt sig för att starta föreningen ”we_change Katedralskolan” för att driva förändring tillsammans med andra elever på skolan. Vi blev även så imponerade av vår unga förebild Sergo Tadevosyan, som vi blivit tipsade om i förväg och här kunde ta upp på scen i samtliga pass. Sergo fick därmed berätta live om hur han startade ett lopp för att samla in pengar till de drabbade efter den senaste orkankatastrofen i Filippinerna.

De ordinarie panelisterna från Ikea, Returpack och Coca-Cola fick i Linköping sällskap av Henkel samt en kommun-representant från Linköping. Något vi märkte under Frågor & Svar var att för första gången ville publiken ta för sig på ett sätt vi inte har sett innan. Många i publiken sa att företagen borde bjuda in dem till samtal, och att det borde finnas ett forum där de alla kan mötas. Många valde också att nyttja mötesplatsen vi skapat och stannade kvar efter showen för att prata med panelisterna.Vill man vara med och stötta Seifs eller Sergos initiativ så kan man kontakta oss på info@ungdomar.se så fixar vi det!

Några bilder nedan:

Sofia på scen!

Förebilden Sergo berättar om hur han startade ett motionslopp för de orkandrabbade i Filippinerna.

Panelisterna svarar på hårda frågor.

Så här glada var vi utanför vårt hotell. Givetvis bor vi miljövänligt också!


Garine Abraham från Frialäroverken berättar om vad hon brinner för:

- Jag har startat ett eget projekt, då min fotbollstränare ringde till mig och frågade om jag ville hjälpa till att starta en förening för att hjälpa unga tjejer med invandrarbakgrund att få möjlighet att spela fotboll gratis i Linköping. Jag stod själv inför utmaningar när jag började spela fotboll. Östergötlands fotbollsförbund hjälper till att stötta detta initiativ där tre olika förortsområden får komma och ha kul under öppet hus.

Har du några förebilder du inspireras av?

- Min tränare Gunnar - han sa till mig att han trodde att jag skulle vara nyckeln för att lyckas med den här nystartade föreningen. Han tror på mig.

KRAM från Gävle!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.