Bus Driver

Hur många gillar egentligen bussar? De är oftast fullpackade med idioter som saknar tingen ”dusch” och ”deodorant” i sina hem, och som till råga på allt verkar ha ätit bajs till frukost. Oftast är även bussen antingen försenad eller så kommer den för tidigt så att starten på dagen garanterat blir så dålig som möjligt. Nu när jag tänker efter så finns det tropiska sjukdomar jag hellre skulle vilja uppleva än en bussresa till och från någonstans. Den känslan infinner ...

Hur många gillar egentligen bussar? De är oftast fullpackade med idioter som saknar tingen ”dusch” och ”deodorant” i sina hem, och som till råga på allt verkar ha ätit bajs till frukost. Oftast är även bussen antingen försenad eller så kommer den för tidigt så att starten på dagen garanterat blir så dålig som möjligt. Nu när jag tänker efter så finns det tropiska sjukdomar jag hellre skulle vilja uppleva än en bussresa till och från någonstans. Den känslan infinner sig dock inte när jag spelar Bus Driver, märkligt nog. Jag gillar att köra buss, men mina passagerare är inte alltid lika entusiastiska.

Bus Driver är något så ovanligt som en bussimulator. Ja, en bussimulator. Som herr chaufför ska jag ta mig genom en bana, snitslad med busshållplatser där förväntansfulla passagerare ska kliva på. Det gäller att blinka, stanna för rött, inte köra på bilar eller köra mot trafiken eller över folk vid hållplatserna, ty då blir alla rädda och får panik. Och det är exakt lika roligt som det låter.

En vacker solnedgång är inget i jämförelse med en paniskt skrikande passagerare efter en för hårt tagen högersväng.


Bus Driver har en mängd olika banor av olika svårighetsgrader som man kan roa sig med och försöka slå nya rekord på. Ju bättre du kör, desto mer poäng får du vilket innebär att galet kamikaze-körande inte riktigt lönar sig, mer än att man blir harmoniskt lugn efter en självmordsfärd på högtrafikerade vägar. Bus Driver bjuder inte på något djup, men har en originalitet som gör det oemotståndligt. Det är inte ett superbra spel, men det är ett spel som aldrig setts förr i Europa på PC vilket gör det spännande och nytt. Jag hatar bussar, men ändå är jag djupt engagerad i att hämta och lämna passagerare på ett bra och trevligt sätt.Det finns egentligen inte mycket mer att säga om Bus Driver. Det är vad det är – en trevlig bussimulator – men vem som skulle vara intresserad av att köpa spelet har jag ingen aning om. Är man bussintresserad är dock Bus Driver såklart superintressant, är man inte bussintresserad är det intressant nog för att testas och bra nog för att avnjutas om man har en ratt tillgänglig. Originaliteten i sig gör det intressant, men bristen på djup blir ju uppenbar efter ett tag. Frågan är dock hur djup en bussimulator kan bli? Jag är faktiskt inte säker på svaret.

Betyg: 6 av 10

Texten kommer från Gameplayer.se - din dagliga dos av tv-spel.