Det hänger på skägget

Plötsligt kommer din eventuella chef ut. En blick på hans ansikte och allt självförtroende är som bortblåst. Handsvetten rinner, halsen är torr, och hjärtat klappar så hårt att EKG-kurvan med all säkerhet hade hamnat utanför papperet om du varit på läkarundersökning. Herre gud, han har ju mustasch! Ja, mina vänner. Män med mustasch är råonda typer. Jag snackar inte om någon klädsam småondska. Det är inga sådana där lite lagom elaka typer vi har att göra med här. Mustas...

Plötsligt kommer din eventuella chef ut. En blick på hans ansikte och allt självförtroende är som bortblåst. Handsvetten rinner, halsen är torr, och hjärtat klappar så hårt att EKG-kurvan med all säkerhet hade hamnat utanför papperet om du varit på läkarundersökning. Herre gud, han har ju mustasch!

Ja, mina vänner. Män med mustasch är råonda typer. Jag snackar inte om någon klädsam småondska. Det är inga sådana där lite lagom elaka typer vi har att göra med här. Mustaschmännen är råonda ända in i märgen!

Män med skägg däremot, det är andra bullar. Skäggiga typer är godhet i sin renaste form. Om du ser en man med hårväxt över käkpartiet kan du räkna med att han både är modig, snäll och helt enkelt en Underbart God Människa.

Tror du mig inte? Kolla in hårligans laguppställning!

Mustaschmännen

Adolf Hitler
Hitlermustaschen har blivit ett känt begrepp och en symbol för ondska. Judar, handikappade och zigenare gick åt som smör i solsken varhelst den vältrimmade skäggväxten på överläppen och dess ägare for fram.

Josef Stalin
Folkmord, krig och allmänt elände. Josef Stalin och hans valrossmustasch visade sällan någon nåd. Ondskan går inte att ta miste på och mustaschmännen har funnit ett riktigt lagankare i den forne sovjetiske ledaren.

Saddam Hussein
Saddam och hans trotjänare mustaschen var ett oslagbart team. Tillsammans erövrade de hela Irak. Lite krig tyckte också den hårbeklädde mannen var lämpligt och cirka en miljon människor fick sätta livet till.Skäggligan

Treenigheten (Gud- Jesus- Den helige ande)
Halleluja! Gud är god, Jesus är god och den helige ande är godare än godis! Sonen förvandlade en fisk till tusen, den helige ande sprider glädje och harmoni över oss var dag och allas vår fader Gud var så underbar att han skapade hela världen. Naturligtvis pryds de alla tre av ett böljande skägg värdigt en härskare. Vi har aldrig haft förmånen att träffa den helige ande personligen men antar att även han har en riklig hårväxt kring sin välsignade haka. Hosianna i höjden!

Tomten
Allas vår röde farbror är kung av vår givmilda högtid. Från och med dagen efter julafton till och med nästa års jul sliter han för att kunna belöna alla snälla barn med de klappar de gjort sig förtjänta av. Det är ett slitsamt jobb som tomtefar utsätter sig för med sitt fluffiga skägg som enda sällskap.

Albus Dumbledore
Han är modig. Han är vis. Han är mäktig. Vi talar naturligtvis om Hogwarts enda rättmätige rektor, Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore. Han har ett skägg. Han har en elev som dödat mörkrets herre. Han har alldeles för många namn. Naturligtvis har den bomullshakade trollkarlen en oersättlig plats i skäggligans förstauppställning.Som ni märker ingår inga kvinnor i varken skäggligan eller mustaschmännen. Den mer feminina delen av befolkningen kan nämligen inte vara god. Det är ju, som bekant, bara männen som kan vara godhjärtade. Kvinnornas roll är naturligtvis at ta hand om sin vänliga man, barn, spis och gris. Detta beror naturligtvis på det rättmätiga arvet från Eva. Den revbensbaserade kvinnan kunde helt enkelt inte hålla tassarna borta från den förbjudna frukten. Därför föds flickor in i denna passiva roll och straffas med menssmärtor och barnafödande, vilket gör dem bittra och onda. Kvinnor är dock inte så pass handlingskraftiga att de platsar i ondskans lag heller, även om de har kapaciteten.

Så nästa gång du träffar en ny människa, det kan vara på stan, i mataffären eller kanske på arbetsintervjun, så gäller det att vara uppmärksam på hårväxten i ansiktet. Man brukar säga att kläderna gör mannen, vi säger att skägget gör mannen. Det hänger helt enkelt på håret.