Samarbete

UC brinner för att öka kunskapen om privatekonomi hos unga och vill dra sitt strå till stacken för att minska överskuldsättningen i samhället. Inom ramen för sitt initiativ The Bill vill de möta ännu fler unga. Därför startar nu ett långsiktigt samarbete mellan UC och Fryshuset för att vi med gemensam kraft ska nå ut till fler unga vuxna så natt du kan få inspiration och handfasta tips på...

UC vill lära fler av er unga om vikten av att ha koll på din privatekonomi. UC var med på Fryshusets Camp Connect och hade en workshop med unga vuxna där vi diskuterade drömmar om att starta egna företag, poddar, event och mycket annat. UC gav dem tips på vad de ska tänka på när de startar företag och pratade även om varför det är viktigt att ha koll på den egna privatekonomi.

Nu lanserar vi tillsammans matnyttig fakta och information här på www.ungdomar.se där du som är ung kan ställa frågor anonymt om privatekonomi. Det är en riktig stjärna från UCs kundservice Linnea Fröberg som svarar på alla frågor. Linnea kan ni även följa på Instagram under @kreditkollen där hon delar med sig av tips om privatekonomi.

Liten ordlista

Privatekonomi
Det handlar om hur du sparar och lägger upp budget, hur du tar lån och hur du betalar tillbaka lån. Det handlar om bostadsköp och andra ekonomiska grejer som rör dig personligen. Det handlar alltså inte om hur det går ekonomiskt för företag, för Sverige i sin helhet eller hur världsekonomin fungerar.

Överskuldsättning
Att en person helt eller delvis saknar möjlighet att betala tillbaka sina skulder.
Källa: http://www.kontaktpunkt.se/vad-ar-overskuldsattning/


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.