Lekparken Top 5

Top 5 listan över roliga saker du kan finna i en lekpark Placering 5 – Rutschkanan ”Rutschkanan vid Brunnsvägen, Köping” Innan jag klev upp i rutschkanan hade jag självklart vissa förväntningar. Jag mindes från min barndom hur otroligt roligt det var att åka rutschkana. Den svindlande känslan i magen när man kastade sig ut för den glatta backen och utan kontroll susade ner för den i hög hastighet. Du kan bara ana min besvikelse när jag i denna stund nu inte fick återuppleva ...

Top 5 listan över roliga saker du kan finna i en lekpark

Placering 5 – Rutschkanan


”Rutschkanan vid Brunnsvägen, Köping”

Innan jag klev upp i rutschkanan hade jag självklart vissa förväntningar. Jag mindes från min barndom hur otroligt roligt det var att åka rutschkana. Den svindlande känslan i magen när man kastade sig ut för den glatta backen och utan kontroll susade ner för den i hög hastighet. Du kan bara ana min besvikelse när jag i denna stund nu inte fick återuppleva detta fantastiska minne. Det jag trodde skulle bli en fartfylld färd med ett spännande sug i magen blev till en liten vindpust på 0,001 sekunder. Var rutschkanan för kort? Var jag för stor? Gjorde jag något fel? Frågorna var tusentals och ingenstans fanns det ett svar att finna.

Positivt: Om du gör rätt, är väldigt liten och hittar en gigantisk rutschkana, KAN det vara roligt
Negativt: Gör du fel, är du normalbyggd och bara har en vanlig rutschkana till godo kommer du att tröttna på det hela inom 0,001 sekunder.

U/UUUUU

Placering 4 – Gungbrädan


”Gungbrädan vid Brunnsvägen, Köping”

Gungbrädan har alltid varit en fantastisk stämningshöjare när det gäller lekparksattraktioner. Du kan inte bli åksjuk. Det är inget slagsmål om att behöva turas om då man kan vara flera. Dessutom finns det rediga handtag så man inte faller och slår ut alla sina tänder. Inte för att tandläkaren kostar något om man är under 18 år, men i alla fall. Hela konstruktionen är väldigt enkel vilket gör att gungbrädan är lätt att finna på många ställen. Att hitta någon att gunga med är betydligt svårare. Personen bör:

*Väga exakt lika mycket som du
*Vara så pass lättroad att den går med på att gunga gungbräda
*Inte ha alltför långa ben

Positivt: Du kan med den rätta snitsen ge personen i andra änden av plankan en underhållande rumpvärk
Negativt: Personen i andra änden av plankan kan med den rätta snitsen ge dig en mindre underhållande rumpvärk

UU/UUUUU

Placering 3 – Gungan”Gungan vid Brunnsvägen, Köping”

Gungan har lett till en av barndomens mest frustrerande situationer. Hur hög fart du än har, oavsett om din pappa står och knuffar dig högre och högre och hur mycket du än tar i når du aldrig upp till månen. Tro mig, Jag har varit där. Jag har försökt. Det fungerar inte. Det kära läsare, det är sann frustration i sin renaste och mest oskyldiga form. Vem tände förresten det där hoppet i varje liten småunge om att man faktiskt kunde nå ända dit? Den personen borde straffas. Hårt och grundligt.

För att återvända till själva gungan så döljer den fler baksidor än vad du kan ana.

* Det finns gungor med ett mindre däck fäst med kedjor under, så man kan sätta mindre barn där och därför slippa risken att de flyger av och bryter nått viktigt, typ nacken. Dessa har varit ytterst roande, men har gått till att bli oroande. Fetman bara stiger och stiger bland den unga befolkningen. Hur långt är det kvar tills man kan läsa i Aftonbladet om Anton, 5-åringen som fastnade med dubbelhakan i gungan?
* Den fantastiskt underhållande leken där man ser vem som kan hoppa längst från en gunga i rörelse. Jag hoppas även att alla här är medvetna om att alla lekparker är inramade med staket. Minns inte om leken hade något namn. Skrevkrossaren? Grenkuvaren? Jag-blev-impotent-vid-sju-års-ålder-leken?

Positivt: Känslan av lätthet när man flyger fram
Negativt: Det finns aldrig någon som är villig att ge en fart i 20 minuter. ALDRIG.

UU/UUUUU

Placering 2 – Design-kanan”Den specialutformande kanan vid Dalvägen, Köping”

Den är stor. Den är hård. Den är lite sned. Den har en glatt yta. Ohårig … Turkos. För att upplysa alla läsare som redan nu iakttagit bilden och konstaterat att det hela ser ut som en gigantisk turkos penis att detta är en BARNLEKSAK och att designern kanske bara hade en dålig dag. Det kan också vara så att denna skapelse befinner sig i en annan del av Köping och att allt därför inte är som det brukar.

Detta är vad man skulle kunna kalla lekparksattraktionernas deluxversion. Den har en nyskapande och originell design. Överallt sitter det gummipackningar som gör den som klättrar härligt skakis och geléaktig i knäna, allt för en mer äventyrsfylld upplevelse. Faktum är att hela saken måste ha varit så fantastisk att en liten flicka, eller en överdrivet feminin pojke, glömde sina vita sandaler där, vilket jag och LillMonstret noterade. Så kan det gå när man är förstummad.

Positivt: För en gångs skull går rolig och elegant hand i hand
Negativt: Män, oavsett ålder, kan få dålig självkänsla efter att ha åkt en tur

UUUU/UUUUU

Placering 1 – Snurrgungan”Snurrgungan vid Hagavägen, Köping”

Lekparkens Rolls Royce. Denna skapelse har nått vad man skulle kunna kalla perfektion. Den är rolig och fartfylld, oavsett din kroppsstorlek, ålder eller kön. Den är robust och har rejäla handtag för att eliminera skaderisken. Du flyger åt vänster. Du flyger åt höger. Du far upp. Du far ner. Vad mer kan man begära av en lekparksattraktion? Man blir helt glad av den. Och glad på franska heter gay. Och gay är även ett annat ord för homosexuell. Och på den röda metallkonstruktion som håller det hela upp, så vad finns inte där om just en regnbågsfärgad flaggdekal. Jag är helt såld.

Positivt: Allt. Seriöst.
Negativt: Ja! Det finns faktiskt något negativt. Denna skapelse är fantastisk, och det är inte bara jag och min fotograf som upptäcker detta. Barnen flockar sig. Barn är onda. Glöm aldrig det.

UUUUU/UUUUU

Fotografi & Redigering: Jens Kaske, LillMonstret