Man blir skadad av att ha husdjur

Samtidigt som Marcus sitter och länkar YouTube-klipp med gulliga och omusikaliska små hundar och katter kommer i snitt 240 amerikaner in till akuten med stuktningar, frakturer och andra skador som de åkt på när de drattat på ända på grund av sina husdjur. Enligt smittskyddsmyndigheten CDC, som studerat fem års journaler, ligger hundar och katter bakom hela 88 procent av alla fallrelaterade skador som behandlas på akutmottagningar i USA. Det vanligaste är att folk snubblar över sina s...

Samtidigt som Marcus sitter och länkar YouTube-klipp med gulliga och omusikaliska små hundar och katter kommer i snitt 240 amerikaner in till akuten med stuktningar, frakturer och andra skador som de åkt på när de drattat på ända på grund av sina husdjur. Enligt smittskyddsmyndigheten CDC, som studerat fem års journaler, ligger hundar och katter bakom hela 88 procent av alla fallrelaterade skador som behandlas på akutmottagningar i USA. Det vanligaste är att folk snubblar över sina små snuttepluttar, men vart femte fall av hundrelaterade olyckor sker till följd av att människan antingen blivit knuffad eller omkulldragen av sin vovvsing.

För att minska olycksrisken rekommenderar CDC lydnadsträning. Om det är för husdjuren eller för människorna som de menar framgår dock inte.

Källa: Sydsvenskan