Maneten tar över planeten

Istället hämtar vi informationen från (dess systertidning?) Aftonbladet. Den i teorin odödliga maneten har tilldelats det svåruttalade namnet Turritopsis dohrnii och besitter superkraften att åldras baklänges. När den står inför livsfara förvandlar den lilla krabaten, som i vuxen storlek är ungefär i storlek med en lillfingernagel, sig till en slemboll och vidare till en polypkoloni vilket tydligen är det första stadiet i manetens åldringsprocess. – När maneterna står inför ...

Istället hämtar vi informationen från (dess systertidning?) Aftonbladet. Den i teorin odödliga maneten har tilldelats det svåruttalade namnet Turritopsis dohrnii och besitter superkraften att åldras baklänges. När den står inför livsfara förvandlar den lilla krabaten, som i vuxen storlek är ungefär i storlek med en lillfingernagel, sig till en slemboll och vidare till en polypkoloni vilket tydligen är det första stadiet i manetens åldringsprocess.

– När maneterna står inför livsfara i form av fysisk skada, hungernöd eller inför en säker död kan maneten förvandla alla sina celler till ett yngre stadium, säger Maria Pia Miglietta, forskare vid Pennsylvania State University, enligt Natural Geographic.

Min kära vän Kristoffer Hanson (trots sitt efternamn ej inblandad i dunderhiten MMMbop) hävdar bestämt att människor teoretiskt sett borde kunna göra samma sak om 5-10 år. Vad tror ni?

Läs mer: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4299266.ab