Marielle provar: Gör ditt eget hemmaspa!

De ekologiska produkterna är också ett sätt att bli ett med naturen, fast hemma i det egna badrummet. Du handskas med det där lite råa, smutsiga och primitiva, fast på ett mysigare och osvettigare vis. Kan det bli bättre? Jag har provat tre olika behandlingar med varierande resultat. En för ansiktet, en för håret och en för kroppen. Se efter om du kanske finner dig en ny favorit i jakten på mysiga alternativ till motion. KROPPSSKRUBBER (nr. 1)

De ekologiska produkterna är också ett sätt att bli ett med naturen, fast hemma i det egna badrummet. Du handskas med det där lite råa, smutsiga och primitiva, fast på ett mysigare och osvettigare vis. Kan det bli bättre?

Jag har provat tre olika behandlingar med varierande resultat. En för ansiktet, en för håret och en för kroppen. Se efter om du kanske finner dig en ny favorit i jakten på mysiga alternativ till motion.KROPPSSKRUBBER (nr. 1)

Att peela av kroppen som det så flashigt kallas är bra att göra någon gång då och då för att få lenare och mer gosig hy. Detta motverkar även orenheter och samlandet av gamla intorkade matrester från förra julen.

”Sagg - Den kvinnliga versionen”
0,5 dl strösocker
2 tsk vegetabilisk olja
2 tsk mjölk

Blanda ihop alla ingredienser till en saggig sörja. Skrubba in hela kroppen från topp till tå så att allt snuskigt som kan tänkas finnas på kroppen skrapas bort. När du känner för att sluta vara varje getings våta dröm kan du skölja av dig i duschen.

Resultat: Barnrumpor kan slänga sig i väggen. Slipmaskiner, er tid är förbi! Len? Bara förnamnet. Jag är en 1000 år gammal sten på en strand. Jag är en nyfödd delfinunge. Jag är smör.

Kom å klappa på mig. Kom å klappa på mig nu.

ANSIKTSMASK (nr. 2)

Jag valde att blanda ihop en ansiktsmask för feta hudtyper då det är ett dilemma som många ungdomar lider av just under puberteten. Du försöker klia dig i pannan, men fingret bara halkar bort. Swosh, swosh, swosh! Skallhalka. Håll i dig. Det går över. Tills dess:

”Smoothande Smoothien för Fejjan”
5 st mosade jordgubbar
2 tsk naturell yoghurt
Mandelmjöl - så mycket som behövs . Jag hade ca 1 dl (Mandelmjöl gör man själv genom att mala skållade sötmandlar)

Blanda och smeta på ansiktet. Skölj bort efter 10 minuter eller när du fått nog.

När masken fortfarande tryggt ligger och gosar till sig i skålen ser den riktigt aptitlig ut. Som en fräsch smoothie eller somrig efterrätt. När den väl blivit påsmörjd i ansiktet ser det snarare ut som om någon sörplat i sig en mindre bra smoothie eller somrig efterrätt och sedan hostat upp den i mitt ansikte. Jag tröstar mig med tanken att denna spabehandling är helt naturlig – precis som en matförgiftning en julidag.

Resultat: Trots dess vidriga utseende så blev faktiskt min hud förvånansvärt len. Ja, jag kan till och med säga att smörjan faktiskt fungerade riktigt bra. Jag är förvånad. Jag är nöjd. Jag är kär!HÅRINPACKNING (nr. 3)

Är ditt hår inte alls lika glansigt och lätt som hos kvinnan i Wellareklamen? Hårinpackningen jag nu ska prova innehåller naturliga fetter som ska ge håret mer styrka och glans. Pippi Långstrump hade ägg i sitt hår. Jag provar avocado!

"The Green Goo"
1/2 avocado
1/2 mogen banan
1 msk olivolja
1 rågad tsk naturell yoghurt

Blanda allt ordentligt. Tvätta håret och handdukstorka det. Gosa in smörjan i håret. Täck håret med en handduk, duschmössa eller plastpåse. Låt kuren verka i 25 minuter. Skölj med shampoo och varmt vatten.

Jag vill börja med att beskriva lukten.
Du är fast på en öde, karibisk ö. Du är alldeles ensam och du har inga som helst överlevnadssaker med dig. Men så får du syn på några gröna bananer. Du äter som om det inte fanns någon morgondag och blir sedan matförgiftad och spyr som om det inte heller fanns någon morgondag gällande detta heller. Du tar en sniff på ditt nyskapade mästerverk och vips vet du precis hur denna hårkur luktar. Vidrigt. Avskyvärt. Som uppspydda, gröna bananer. Om det är någon tröst så är det ju lite semesterkänsla över det hela?

Sen smaken.
Du är fast på en öde, karibisk ö. Du är alldeles ensam och du har inga som helst överlevnadssaker med dig. Men så får du syn på några gröna bananer… Jag tror alla förstår vart det här är på väg. Fyfan säger jag bara. Beskriv smaken med fyra ord: Inte. Om. Nom. Nom.

Resultat: Den här smörjan suger på alla sätt och vis. Den luktar illa. Den smakar hemskt. Den kladdar. Mitt hår blev fett som tusan med massa små, snuskiga bananbitar i som jag hetstvättade ut i cirka 20 minuter med gråten i halsen. Och håret, tjae… Det fortsatte med att se ut precis som de gjorde innan misshandeln. Fast misshandlat.